Nyomtatás

 

Az AGRO.bio Hungary Kft., a Pro-Feed Kft., a Valcum Agro Kft. tisztelettel meghívják Önt!

 

 1. Országos NÖVÉNYSZEMLÉK Szakmai Továbbképzés Sorozat

A növény- és talajélettanról, a növényvédelemről, a helyszíni állapotfelmérésről a gyakorlatban – új kultúrákban és helyszíneken!

 

Napjainkban a mezőgazdaság szolgáltatja a legtöbb tudományos újdonságot, illetve ez az a szakterület, aminek a fejlődése az elmúlt évtizedben rendkívüli módon felgyorsult. Ahhoz, hogy a termelés kockázatát és kitettségét növelő környezeti hatásokkal (pl. klímaváltozás, aszály), a társadalmi környezet változásának kihívásaival (pl. Green Deal, háborús konfliktus), a gazdasági feltételek kiszámíthatatlanságával (pl. input anyagok és energiahordozók árai) eredményesen fel tudják venni a küzdelmet, az agráriumban dolgozó szakembereknek naprakész tudással kell rendelkezniük. A meglévő ismeretek folyamatos bővítése megkerülhetetlen. A tudás átadásának leghatékonyabb módja pedig az, ami a helyszín, a módszer és a tartalom tekintetében is megfelel a napi gyakorlat elvárásainak. Ezért hoztuk létre a NÖVÉNYSZEMLÉKET, ahol a talajtan, a talaj- és növényélettan, a növényi fejlődés- és stressz élettan, a növényvédelem, a helyszíni állapotfelmérés és a növény-diagnosztika van a fókuszban.

 

Időpontok/helyszínek/kultúrák:

Kemendollár határában, Zalaszentiván felé, GPS 46.898015, 16.937326

Pap és Papp Kft. telephelye, GPS 46.010242, 17.761345

Aranykocsi Zrt. szarvasmarha telep bejárata a nagyigmándi úton, GPS 47.605987, 18.197102

 

Szakmai előadók:

 

A képzés nyelvezete:

A határszemle során a hangsúlyt a tudományos alapokra helyezzük, és az egyes szakterületek alapfokú ismeretére építünk. Ezért a részvételt azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik felsőfokú szakmai végzettséggel rendelkeznek. Ezen belül kiemelten fontos számunkra a növényorvosok és növényvédelmi szakmérnökök hiteles és magas színvonalú tájékoztatása.

 

Tematika:

 1. A talaj biológiai szempontok szerinti leírása, a talajélet feltételeinek értékelése, a talaj biológiai minősége javításának lehetséges módjai.
 2. A szervesanyag-gazdálkodás helyes gyakorlata a helyi adottságok és feltételek tükrében.
 3. A talaj művelt rétegének jellemzése, művelési hibák, talajdegradáció veszélyei, illetve ezek

kezelésének lehetséges módjai.

 1. A helyszínen megtalálható szántóföldi- vagy kertészeti kultúra növényélettani jellemzése.

5.       Tavaszi vetésű kultúráink és évelő ültetvényeink fejlődésének bemutatása, a terméselemek

szerepe a végső hozam szempontjából, technológiai lehetőségek a terméspotenciál jobb kihasználására.

 1. Az adott növénykultúrában aktuális és várható környezeti hatások elemzése, a stressz- menedzsment és a biostimulátorok felhasználásának növényélettani
 2. A növényállomány egészségügyi minősítése, kórtani diagnózis felállítása.
 3. Aktuális növényvédelmi tennivalók.
 4. Személyes konzultáció a megjelent szakemberek kérdései alapján.

 

Részvételi feltételek:

 1. / Előzetes regisztráció a következő módon/helyen: https://regionalisszakmaiforum.hu/

 

 1. / 5.000.-Ft/fő regisztrációs díj befizetése az AGRO.bio Hungary Kft. 17600042-00571236-00200004 számlaszámára, a sikeres regisztrációról email-ben értesítjük, melyben szerepelni fog a részvételi díj fizetéséhez szükséges információ.

 

 1. /Az összeg a Csernozjom Kft, az AGRO.bio Hungary Kft és a Pro-Feed Kft termékeinek jövőbeli vásárlása esetén mindhárom cég esetében 000 forint + ÁFA értékben jóváírásra kerülhet a regisztrált résztvevők számára 2022. december 31-ig, az AGRO.bio Hungary Kft-nél 50.000.- Ft + ÁFA vásárlása szükséges. A promóció és a rendezvény további részletei az alábbi linken érhetők el: https://agrobio.hu/hu/hirek/meghivo-országos-novenyszemlere1

 

Információk, részletes tájékoztatás:

Név: Daoda Zoltán - Telefonszám: +3620 9562208 - Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Támogatóink:

A továbbképzés sorozatot a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara megyei szervezetei és a Galldorf Zrt. támogatják.